viernes, 19 de noviembre de 2021

HIPÒCRITES!!!




20-N -INFANTS SENSE DRETS, A LA 
“VERGONYOSA” EUROPA



El 20 de novembre es el Dia Universal de la Infància, és un dia consagrat a la fraternitat i a la comprensió entre els nens i nenes del món. Aquest està destinat a fomentar el benestar i els drets dels nens i nenes del món. L´any 1954, l´Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís a tots els països un Dia Universal del Nen i també va suggerir als governs estatals que celebressin aquest dia. L´ONU celebra aquest dia el 20 de novembre, en commemoració a l´aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l´any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l´Infant el 1989.

La celebració universal de aquest dia està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l´educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida de col·lectius generalment desfavorits. Tot això, independentment del lloc del món on hagin nascut.

L´objectiu deaquest dia, per tant, és recordar a la ciutadania que els nens i nenes, són el col·lectiu més vulnerable i que pateix més les crisis i els problemes del món.

Sense cap dubte, la infància com a col·lectiu social, pot inscriures històricament en l´apartat de desfavorits, i la seva vulnerabilitat al llarg dels segles, la qual continua fent necessària, lamentablement, una dedicació específica ponderada i una discriminació positiva . Si més no, quan veiem en el nostra dia a dia, i al nostra voltant , com són vulnerats els seus drets, per exemple, en cadascun dels nombrosos desnonaments de famílies, amb fills menors, que patim, de forma “impune”. O quan les xifres oficials, ens recorden que encara, al dia d’avui, hi ha al món 160 milions de nens i nenes, patint l’explotació del treball infantil.

L´any 1989 el món va prometre als nens i nenes que, faríem tot el possible per protegir i promoure els seus drets a sobreviure i a prosperar, a aprendre i a créixer, per tal que es facin sentir i arribin a un gran potencial. Però, tot i els avenços generals, totalment insuficients, la situació de molts nens i nenes, ha empitjorat encara molt més, davant la nostra “passivitat” més indignant

Aquella famosa reunió de l’Assemblea General de les Nacions Unides que tenia la intenció de reafirmar els drets universals de la infància i que les polítiques de tots els estats del món, integressin totes les activitats necessàries, amb la finalitat de desenvolupar el benestar de tots els nens i nenes del món,  s’ha quedat, com tantes altres en “paper mullat”

I així, per exemple, la vergonyant Europa , aquesta “fal·làcia” que ens han venut com a model de convivència pacífica i de maduresa democràtica, ens torna a demostrar aquests dies, fins a quin punt pot arribar el seu “cinisme”

.Sinó ni havia prou, amb les reiterades crisis d’immigrants morts u ofegats intentant travessar les seves fronteres, gràcies a la “inacció” criminal dels seus governs, ara hi sumem la crisi de milers de emigrants atrapats en el perillós purgatori de les fronteres entre Bielorússia i Polònia, la porta per la qual intenten entrar a la Unió Europea (UE) a la recerca de refugi i protecció. Una porta que se ha tancat de cop, cobrant-se fins ara la vida de almenys vuit emigrants.

Polònia ha registrat més de 23.000 creuaments irregulars de frontera aquest any, de les quals gairebé la meitat es van produir a l´octubre. Molts dels emigrants intenten fugir a Alemanya, que va declarar haver rebut més de 6.100 refugiats a través de Polònia des de Bielorússia des de principis d’any.

Milers de refugiats, kurds, iraquians, afganesos, sirians, expulsats dels seus països per a la guerra i les polítiques dels seus governs, caminen extenuats pels boscos d’aquests països del centre d’Europa, buscant refugi i protecció. I entre ells MOLTS NENES I NENES.

Nens i nenes, amb els seus pares, desesperats i amb cares sense expressió,  com si fossin figures de cera, cridant, “ens mataran, ens mataran....

El Govern “ultranacionalista” de Polònia i el seu parlament així com algun dirigent d’aquesta UE “hipòcrita” han tornat a treure el fantasma a sobre la taula de construir a la frontera amb Bielorússia , UN MUR, a l´estil Donald Trump.

En lloc de prioritzar el dret a la protecció internacional dels emigrants i sobretot dels DRETS DELS INFANTS , QUE ES TROBEN ABANDONATS a les portes de la frontera amb la UE, els governs no saben més que, enviar a més de 17.000 policies fronterers reforçats amb personal militar ( amb gossos de atac i tot l´equipament de combat) ja que es veu que els “humans” quant més febles , son més perillosos

Com es pot permetre al segle XXI aquest maltracta a essers humans, on guàrdies els hi neguen l’aigua ( i han de veure l’aigua de la pluja) o la llet pels nadons que estan viatjant. Dos nadons que sapiguem, ja han mort de fred. A partir dels casos d’hipotèrmia i congelació que es donen.

Alguns refugiats, han batejat aquesta frontera, com el riu de la mort

Es viuen escenes pròpies d’una guerra, i la paradoxa es que s’està repetint en poblacions, que ja van havien patit aquest l’horror, com passa , per exemple, al poble de Narewka, on una filera de cases de abans de la Segona Guerra està adornada amb fotografies ampliades dels residents jueus que hi vivien abans de l´Holocaust . I ara es repeteix, el drama, quan una de les Oneg’s que treballen en aquella zona, està penjat llums verdes a les cases , on els refugiats poden trobar un ajut o acolliment segur, sense por a ser lliurats a la policia.

Perquè malauradament, no tothom ho veu igual ( la intoxicació mediàtica es cruel) . La meitat de la societat nega el que està passant, creuen que tot és una gran farsa, que hi ha política al darrere. Amb els refugiats hi ha gent que diu per què sen van anar de casa? I per què es van emportar els seus fills?.


Ara, això si, mentre al centre d’aquesta “indigne” Europa , durant els pròxims dies es passejaran vehicles militars i de la policia, traslladant emigrants i MOLTS INFANTS, per deportar-los.. als salons d’or del poder polític, es commemorà el 20-N, el Dia Mundial dels Infants.


No hay comentarios:

Publicar un comentario