jueves, 12 de noviembre de 2020

CUINA I ACORD EN EL PACTE DE TOLEDO



Hem conegut l'acord de la comissió parlamentària del PdeT amb les recomanacions per reformar el sistema de pensions. És el primer pas d'un recorregut que passarà per la negociació entre l'executiu, patronal i sindicats majoritaris, que faran intercanvis...desprès vindrà un projecte de llei, sembla que un altre repàs per part de la comissió, abans de la seva aprovació definitiva al Congrés i la publicació al BOE, que marcarà la seva entrada en vigor I en aquest procès s'aniran teixint els cistells, però els vímets són aquests i ens permet fer una valoració aproximada de l'enèsim parany que ens prepara el capitalisme i els seus representants polítics. El Pacte de Toledo és l'instrument que s'ha donat el capitalisme per retallar i deteriorar el model públic, de repartiment, solidari i redistributiu del nostre Sistema Públic de Pensions, amb l'objectiu d'implantar l' estafa-negoci de les pensions privades, reduint, al mateix temps, els costs empresarials. El nou acord es reafirma i per això es resumeix amb el següent titular:

MÉS DEL MATEIX

Més pensions privades, més incentius empresarials, més deteriorament del sistema públic, més bretxa de gènere, “oblit” dels sectors més vulnerables i més retalls a les pensions.

Apareix clarament al fons de l'acord, camuflat entre un llenguatge demagògic i a vegades florit per a que mirem el dit en lloc d'observar la lluna; llenguatge amable i gestos de complicitat de millora cap algun col·lectiu concret per desmobilitzar-nos, generant falses expectatives. Apliquen la vella tàctica d'embolicar la merda per a tots, en paper couché, amb llacet, per ensarronar-nos camuflant el fons, però no ens callaran amb la xocolata del lloro.

I reconeixem algun aspecte positiu que se insinua, i que tenim clar que l'hem aconseguit amb la nostra lluita.

A la filosofia de l'acord es fa una exposició declarativa, cínica i pamfletària, sobre drets, acció protectora i solidaritat....justament el que està destruint el Pacto de Toledo des de 1995.

Es reafirmen en les recomanacions que van donar les bases a la Reforma de 2011.

Reforma que va ser el major impuls al canvi de model de la Seguretat Social i va imposar els retalls més dràstics a les pensions.

L'acord es reafirma en la separació de les fonts de finançament, que van significar, des del 97, la ruptura de la solidaritat i la caixa única de la SS. Recorda que es continuaren pagant, indegudament, els complements a mínims i altres despeses amb els recursos de les pensions contributives. Reconeix que el tant publicitat dèficit del sistema de pe nsions no s'hagués produït si els diners de les cotitzacions no s'hagueren destinat a despeses que no corresponien.

Proposen corregir aquest lladronici, però en tant que recomanació té un temps de transició fins la seva no clara aplicació. Acorden que en s continuïn robant més temps, amb el mateix mètode i proposen que per retornar els falsos préstecs que els darrers anys l'Estat va donar a la seguretat social, per cobrir el (fals) dèficit en les pensions, es saldi entregant a otra titularitat el patrimoni de la SS (edificis,...?) l'insult a la intel·ligència d'aquesta recomanació és esgarrifós. Les Marees exigim una auditoria dels comptes de la Seguretat Social, que determini els excedents de les cotitzacions que l' Estat ha vingut sostraent. Ens basem en diversos estudis d'economistes que demostren com, des de 1967, l'Estat hauria sostret excedents, que calculats a dia d' avui arribarien a 780.000 milions d' euros. Primer L'autoritat Independent de la Responsabilitat Espanyola, després el Tribunal de Compt es i finalment el propi Ministeri de Treball van reconèixer que només els darrers anys els governs van desviat més de 100.000 milions d'euros. Per això l' acord no té més remei que reconèixer lo i ens proposa una solució cínica i esperpèntica. Ens ve a dir :

Reconeixem que l'Estat els ha sostret els vostres diners, aquesta és la causa del dèficit dels darrers anys, i el govern els ha fet préstecs dels seus diners per cobrir les pensions(?!) I per acabar ens proposen que els governs ens continuin robant uns a nys més amb el mateix sistema. I que els prèstecs els haurem de retornar amb l' entrega de bens del patrimoni de la SS.... o sigui ens han robat, el continuaran fent i ens desnonen., per que el patrimoni de la SS és de la classe obrera que el va aixecar amb les seves cotitzacions.

Ens van venir amb el conte de la fallida de la SS per justificar retalls i afavorir plans de pensions privats. Tres dècades després la lluita dels i de les pensionistes els ha deixat en descobert les trampes.

El relat de les marees, de COESPE, està guanyant la batalla de la veritat, ells es veuen obligats a reconèixer part de les seves mentides. Estem en el bon camí.

La lluita és l'únic camí!!

GOVERNI QUI GOVERNI, 

ELS SERVEIS PÚBLICS ES DEFENSEN!!

GOVERNI QUE GOVERNI,  

LES PENSIONS ES DEFENSEN!!!

Marea Pensionista de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario