domingo, 20 de diciembre de 2020

El PACTE DE TOLEDO I LA JUBILACIÓ ANTICIPADA AMB 40 ANYS COTITZATS (4)


Els capgrossos del PT, omplen pàgines sobre la necessitat de reforçar la contributivitat del sistema de la Seguretat Social, posant de manifest la seva  contradicció, mantenint la injustícia de reduir la pensió a qui es va jubilar o es jubilarà anticipadament amb 40 anys cotitzats.

Llegint entre-línies podem concloure que la recomanació nº 12 de l'actual PT, es refereix, amb la mateixa tècnica d' encriptació que supura tota la redacció, que el govern farà en el termini de 3 mesos, alguna proposta a la comissió del PT, per aquells casos en que l' aplicació de coeficients reductors tinguin un efecte inequitatiu.

Totes les reformes del PT que s'han fet en 25 anys, evidencien que els successius retalls van afectar estructuralment al model i amb un gran calat de quantia econòmica en les prestacions, en tant que les petites millores mantenien el canvi que volien del model i significaven quanties menors en el pressupost global de les pensions, aprofitat per jugar un paper propagandístic per la “venda” del PdeT, sense desviar el rumb que pretenien.

Situant-nos en l' actual proposta, convé recordar com antecedent anàleg, que amb la llei 35/2002 es van minorar el coeficients reductors per a jubilació anticipada, aplicant una escala segons anys cotitzats. Va generar un moviment reivindicatiu de col·lectius de pensionistes que s' havien jubilat essent penalitzats amb un 8% de reducció anual. La lluita va donar fruits i la llei 40/2007, derivada dels acords del PT del 13/07/2006 (amb retalls forts a les pensions de jubilació i invalidesa) va introduir una millora econòmica sobre aquella mesura: 18 € mensuals per a les persones que s' havien jubilat als 64 anys; 36 € jubilats als 63; 45 € jubilats als 62; 54 € jubilats als 61 y 63 € jubilats als 60 anys....quantitats que se incorporaven a la pensió amb efectes a partir del 2007. Els requisits d' accés van ser tenir 35 anys cotitzats al moment de jubilar-se i extinció de contracte laboral per causes alienes a la seva voluntat.Ja no poden ignorar-nos. La lluita dels pensionistes al carrer i la pressió a les institucions, ha anat col·locant amb força, la nostra plataforma reivindicativa sobre la taula.

Respecte a aquest punt de jubilació al 100 %, sense penalitzar, partits de l' esquerra, progressistes, de centre i fins i tot dels governs, van manifestar ser receptius, sent sabedors de la repercussió política d' aquesta mes Però, al present acord de recomanacions del PT només apareix amagada, amb cop de peu de pilotes fora, mitjançant la promesa d' estudiar una proposta d' aquí tres mesos..... Per què?

-En primer lloc, aquesta qüestió afecta a un col·lectiu de més de 650.000 persones jubilades, bastant conscienciat, que participa en la Marea de Pensionistes i d' altres moviments específics, la qual cosa el situa com potencial polític electoral considerable.

-En segon lloc es tracta d' una reivindicació que es resisteixen a reconèixer ja que, segons ells, te un cost global important. En aquest cas no es tracta de compensar una reducció de coeficients reductors com al 2007, es tracta d' eliminar els coeficients per als 40 anys cotitzats. Pot suposar incrementar fins un 30% aquestes pensions. No hi ha dubte de que volen minimitzar l' impacte econòmic mitjançant l' exigència de requisits trobant una possible concessió menor que els pugui servir com propaganda i salvar l' expedient.

Pot ser, a mig termini, aparegui alguna millora en aquesta matèria. Conquerir el que demanem dependrà en tot cas, i com sempre de la nostra capacitat de mobilització.

La nostra felicitació als companys i companyes afectats per penalitzacions a la seva pensió de 40 anys cotitzats, que des del primer dia estan a la Marea Pensionista, a l' avantguarda de la nostra lluita, defensant tota la plataforma reivindicativa de la marea, fent d' aquesta reivindicació una més, però no l' única. I fem una crida a d' altres associacions a que no caiguin en el corporativisme de centrar-se en aquest únic punt. Que es sumin a les marees pensionistes, per que és la lluita de classe i junts som més forts.

No només està en joc una reivindicació, el que està en joc és el futur de la classe treballadora, el nostre Sistema Públic de Pensions, de repartiment, solidari i redistributiu, la defensa de la pensió mínima de 1084 € per aplicació de la carta social europea, la revalorització amb l' IPC real, sense additius, la superació de la discriminació de la dona en les pensions, la derogació de les reformes laborals i de pensions, etc.

Reivindiquem el dret de treballadors i treballadores a percebre el 100 % de la pensió amb 60 anys, havent acreditat 40 anys cotitzats. En el cas de les dones, que per tenir una carrera de cotització més curta no podrien arribar als 40 de cotització (cura de família, treballs precaris, etc), s' hauria d' aplicar un coeficient corrector transitori, per no afectar encara més la bretxa de gènere. 

Contra el retall del Pacte de Toledo en les jubilacions anticipades, també reivindiquem generalitzar el contracte de relleu, per a que, amb la merescuda jubilació d' un treballador, una treballadora, s' incorpore al seu lloc de treball una persona jove.



GOVERNI QUI GOVERNI LES PENSIONS ES DEFENSEN!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario