jueves, 27 de mayo de 2021

Avui la PDSPT/Marea Blanca amb el suport de les associacions locals, sol·licita, demana, exigeix no renovar aquest contracte.





Avui la PDSPT/Marea Blanca 
amb el suport de les associacions locals, 
sol·licita, demana, exigeix no renovar aquest contracte.

NO RENOVEU AQUEST CONTRACTE 
AMB MÚTUA DE TERRASSA!

NO HO FEU ! NO HO TIREU ENDAVANT,

Malgrat que els usuaris de Mutua pateixen temps d’espera que dupliquen o tripliquen els de la mitjana de Catalunya tal i com ho hem denunciat en multitud de ocasions, no ho fem només pels usuaris de Mutua o pels seus treballadors, especialment maltractats, precaris, mal retribuïts.... ho fem també per tota la població, perquè ens volen convèncer, de que som massa gent, que tenim massa despesa pública, de que vivim masses anys... De que no ens ho podem permetre...de cuidar amb dignitat els nostres avis, els nostres depenents... els nostres infants...

No ens podem permetre tenir una sanitat pública de qualitat, de proximitat. ???

Això diuen alguns polítics, intel·lectuals, tertulians.. Volen convertir el que ha de ser un servei a les persones en un negoci...

Ho porten de cap fa anys, però ara aprofitant la pandèmia, per fi han aconseguit implantar les visites telefòniques, que per qüestions burocràtiques poden ser molt útils, però no per fer diagnòstics. També promouen coses que son totalment il.legals com les fotos per watssapp...

Volen carregar-se el sistema públic de salut i ens condueixen com un ramat cap a la sanitat privada que ha crescut mes d’un 30% durant la pandèmia.

Hem de tancar una estona la tele i pensar, pensar seriosament... També creiem que els partits haurien de pensar, no només per guanyar unes eleccions. Pensar una mica més i una mica mes lluny.

Pensem seguir contemplant la desfeta i no fer res? On són els nostres sindicats i partits, que es diuen d’esquerres? Pensen continuar mirant cap l’altra banda i no fer res? També pensen que la millor opció es fer-se una assegurança privada? No hauria l’Ajuntament de defensar els dret a una atenció sanitària publica i de qualitat dels seus ciutadans?

Per que la dèria sempre es retallar el personal, retallar les despeses, per queeee?... per gastar-ho en l’exercit? 56 milions d’euros diaris ? Per deixar als nostres joves en atur, sense futur?.... Per enviar als nostres professionals a treballar a fora? A Anglaterra, a Alemanya? O a l’Aragó...

Estem aquí, reclamant que la Mutua de Terrassa passi a ser pública, que el nostre personal sanitari sigui correctament tractat.. No n’hi ha prou amb aplaudiments... Que s’enforteixi l’atenció primària. Que no es gasti ni mes ni menys que el que es necessita


Hem de fer un front molt ampli per defensar lo públic, la sanitat, la educació, els serveis socials, les pensions...

Al desembre del 2021 finalitza el contracte de Mutua de Terrassa amb el CatSalut. Davant d’aquest fet, els usuaris tenim alguna cosa a dir?

La PDSPT/Marea Blanca i les entitats sota signants, reclamen que l’atenció sanitària de Terrassa i àrea d’influència passi a ser PUBLICA 100% i EL PERSONAL SANITARI SIGUI ABSORBIT O SUBROGAT PER L’ADMINISTRACIÓ.

- Perquè ja n’hi ha prou de que les llistes d’espera dels usuaris de Mútua de Terrassa, siguin les mes llargues de tot Catalunya. I la causa no és la Covid ja que des de la publicació de l’ordre SLT/102/2015 de 21 d’abril, s’incompleixen de forma sistemàtica els terminis establerts per les visites del capçalera, especialista, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques. Vegeu els dies d’espera a finals del 2018



- Pel maltractament de que és objecte el personal sanitari per tal d’incrementar el benefici de les empreses concertades. Contractes precaris. Escassetat de personal. Retribucions menors que a l’ICS sense anar més lluny, mentre el CST té una despesa de personal del 63’05% dels ingressos a Mútua de Terrassa és d’un 55’28%.

- Per la opacitat en la gestió. No hi ha control dels recursos públics , tant de professionals com de material , que es desvien a la privada. Personal sanitari contractat i pagat pel sector “públic” que actua durant el seu horari laboral també a la privada. Recursos materials (aparells, quiròfans etc..) que es paguen en la comptabilitat “pública” i s’utilitzen també en la privada. No hi ha manera de saber tant sols si es facturen entre elles i en quina quantía. D’altra banda la llei de protecció de dades que serveix per protegir la intimitat de les persones, brinda una protecció també a la doble facturació. En el cas de Justiniano Villaran va quedar prou demostrat. Hi va haver facturació al pacient i al CatSalut. En canvi la Conselleria de Salut només va posar una multa administrativa a Mútua de Terrassa, però no va iniciar cap investigació.

La barreja publico-privada aboca també a la desigualtat de tracte entre els pacients; qui es pugui pagar les proves especials (un TAC o una Ressonància Magnètica etc.) passa per davant per exemple, en la visita al especialista o la intervenció quirúrgica.

- Perquè tot i utilitzar recursos públics, no està sotmesa a concursos de compra de materials i serveis i fa el negoci amb les empreses del Holding Mutua de Terrassa, més barats o més cars, sense que cap organisme controli. Per molta llei de transparència que existeixi no hi ha hagut manera d’esbrinar si la facturació entre elles està dins la legalitat i la Generalitat no ho controla. De fet, el 01/01/2017 Mútua de Terrassa crea una fundació privada assistencial per separar els àmbits assistencial i assegurador, amb un capital inicial de només 14 milions d’euros. Amb aquesta operació es posa en lloc segur tot el patrimoni atresorat en tants anys de finançament públic.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Per tot l’exposat , demanem que el Consistori recolzi que la sanitat de Terrassa que depèn de Mútua de Terrassa, passi a gestió publica per tenir una total transparència dels diners públics emprats, evitant la mala praxis actual.

Que facin arribar aquesta petició als òrgans competents, CatSalut, Parlament de Catalunya, perquè aquesta resolució es porti a terme

Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana

FAVT

A N C

AAVV Can Anglada

AAVV Can Boada del Pi

AAVV Can Jofresa

AAVV Can Palet de Vistalegre

AAVV Font de l’Espardenyera

AAVV Les Arenes

AAVV Poble Nou

AAVV Sant Pere Nord

AAVV Zona Esportiva

Associació de Diabetics

Casal de Barri de Sant Pere

Casal de la Dona

CGT

Colectivo Parados Terrassa

COS Vallès

Cuidem Can Anglada

Dones d’Aigua

Espai Drets

Feministes Anticapitalistes en xarxa

Iaioflautes

Minyons de Terrassa

M P D

O C M

P A H

Promotores Renda Garantida

Prou Barreres



















No hay comentarios:

Publicar un comentario