Páginas amigas

martes, 30 de abril de 2024

Comunicat del MPD davant el Primer de Maig




El Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa (MPD), 
fa seu i defensa que el 1r de Maig 
és de tota la classe treballadora sense exclusions. 

Aquesta històrica data que totes les persones treballadores commemorem i reivindiquem com una data de lluita per les nostres reivindicacions i drets socials, conquistats enfront de la barbàrie del sistema social dirigit a enriquir-se a costa de l'esforç i el treball de les classes treballadores, no pertany a cap organització o sindicat en particular. Per tant, la unitat d'acció, la participació unitària i la col·laboració per fer d'aquesta data un dia de lluita, és una tasca PRIMORDIAL, on no hi caben excuses que impedeixin anar junts per aconseguir objectius comuns. Avui, alguns d'aquests objectius més indispensables són evitar el desmantellament progressiu de la sanitat pública i universal, la privatització de la sanitat, la imposició de plans de pensions privats a través dels convenis col·lectius, la pèrdua constant del poder adquisitiu dels salaris enfront del constant augment de la cistella de la compra, acabar amb la bretxa de gènere en salaris i pensions i un llarg etc.

Com totes les persones treballadores saben, el MPD, porta més de 6 anys en lluita per la defensa de les pensions públiques. En aquest procés hem topat de front amb la reforma de les pensions aprovada al desembre de 2022 de la que estem totalment en contra i de manera particular amb el que suposa l'inici de la descapitalització de la caixa de les pensions i la seva futura privatització: Els PPE o Plans de Pensions d'Empresa. Contra aquest atemptat als interessos de les classes treballadores ja hem iniciat una lluita que serà dura i acarnissada i no pararem fins aconseguir la seva derogació.

Enguany, novament, com ocorregué l'any passat i molts altres anteriorment, les classes treballadores tornen a anar dividides. Sabem molt bé les diferències i postures dels diferents sindicats i moviments socials sobre com afrontar els grans reptes als quals estem immersos avui i els pròxims anys i no demanarem a ningú que renunciï a la seva manera de fer les coses. Seran els treballadors i treballadores les qui, més aviat que tard, demanaran comptes quan comprovin a quina cruïlla els han situat alguns sindicats. No som jutges ni portarem aquest assumpte a un enfrontament entre les classes treballadores, avui, més que mai, el nostre objectiu és aconseguir que, algun dia, les treballadores i treballadors vagin junts en la defensa dels seus interessos de classe i per això, doblarem tots els esforços fins aconseguir els nostres objectius.

Estem convençuts que algun dia serem 
capaços de parlar amb valentia i arribar a acords.

El MPD vol manifestar la seva decepció i perplexitat davant aquesta situació creada, però ens neguem a creure que no és possible la unitat d'acció. Per moltes diferències que ens separin, les classes treballadores, sense unitat, estan destinades al fracàs, per la qual cosa continuarem insistint a treballar per aquesta unitat imprescindible i ho farem de la mà de totes aquelles entitats compromeses amb la defensa real dels interessos de classe.

Mentrestant volem comunicar a tota la ciutadania i en particular a Pensionistes i Jubilades que aquest pròxim 1r de Maig, donarem suport al manifest elaborat pels grups, sindicats i partits "ANTICAPITALISTES " que han subscrit el seu suport, incloent-lo en el manifest, a la nostra lluita contra els Plans de Pensions d'Empresa.

De la mateixa manera i com a protesta per la falta d'unitat de tots els sindicats, partits polítics i moviments socials, el MPD Terrassa, no participarà com a entitat a les manifestacions convocades a Terrassa, per la qual cosa la coordinadora informa que les pancartes i insígnies identificatives del MPD no es visibilitzaran a tot el trajecte de les manifestacions.

Lògicament, com a moviment social democràtic, les persones que ho desitgin, tenen plena llibertat per assistir i participar a qualsevol acte o mobilització que considerin oportú.

Terrassa, 29 d'abril de 2024 Coordinadora del Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario